KASTAMONU HANÖNÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 YILI ETİK KOMİSYONU FAALİYET RAPORU

 

HANÖNÜ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

 

2020 YILI ETİK KOMİSYONU FAALİYET RAPORU

 
 
 

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usül ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik doğrultusunda 2020 Yılında Müdürlüğümüz ve bağlı okul/kurumlarca aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

 

1.         Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik tüm personele dağıtılmış ve yönetmelik hakkında bilgi verilmiştir.

 

2.         İlçemiz okullarına yeni atanan aday öğretmenlere Bakanlığımızca, uzaktan eğitim yoluyla "Öğretmenlik Meslek Etiği" konusunda hizmetiçi eğitim verilmiştir.

  

3.         "Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi" yeni göreve başlayan tüm personele imzalattırılmış ve mevcut özlük dosyaları kontrol edilerek Etik Sözleşmesi eksik personel bulunmadığı teyit edilmiştir.

 

4.         "www.etik.gov.tr" adresinden alınan afiş ve posterler okul ve kurumlarımızda pano ve diğer görülür yerlere asılmıştır.

  

5.         Okullarımızda uzaktan eğitim yoluyla öğrencilere etik konusunda bilgi verilmiş, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'da bulunan eğitici videoların öğrenciler tarafından izlenmesi sağlanmıştır.

 

6.         Vatandaşlardan gelen dilekçe, başvurular ve resmi kurumlardan gelen yazılar kaydedilip ilgili birimlere gönderilerek, birimlerce yasal süreleri içinde cevaplandırılması sağlanmıştır.

 

7.         Müdürlüğümüz 2020 Yılı Etik Komisyonu Faaliyet Raporu resmi web sitemizde yayınlanmıştır.

 

8.         2020 yılı içerisinde etik davranış ilkelerinin ihlal edildiğine dair herhangi bir başvuru alınmamıştır.

 

Hanönü Mahallesi Ali Sakallı Caddesi No 24 Kat2 37450 Hanönü / Kastamonu - 0 366 497 51 89

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.